Quan vam voler parlar sobre la nutrició dels nostres peixos, ens van sorgir dos grans dubtes sobre aquesta.: COM mengen, és a dir, com és el seu aparell digestiu i QUÈ mengen, ja que els hi donem el menjar que ens van donar a la botiga, però realment no sabem què és ni què porta.
- Com mengen?
Tots tenim clar que tots els peixos tenen una cavitat bucal per on s'alimenten, és a dir, per on entra el menjar. Alguns components del grup creiem que tenen òrgans semblants als nostres però adaptat a la seva constitució. Els altres components no estan segurs i no tenen clar com pot funcionar l'aparell digestiu d'un peix. També hem observat que els seus excrements són com fil, no sempre del mateix color.
Per comprovar si el seu aparell digestiu és com creiem, hem decidit buscar una imatge on poguem veure les parts clarament.

Amb aquesta imatge hem vist que no estàvem tant equivocats, ja que no és tant diferent de l'aparell digestiu dels humans perquè que compartim la majoria dels òrgans.
Tot i això hem de tenir en compte que, lògicament, la distribució dels òrgans dins l'organisme varia a causa de la diferència de les formes dels dos cossos.

Aquí veiem una imatge l'aparell digestiu dels humans i com, a través de descobrir com és l'aparell en els peixos, ho hem pogut comparar amb altres éssers vius i així investigar amb més profunditat les semblances i les diferències que hi ha i arrel d'aquesta pregunta fer-nos-en d'altres, com per exemple:
- On van a parar els nutrients que adquireixen?
- Quina funció te cada òrgan?
- Quins altres aparells estan presents en aquest procés?
D'aquesta manera i amb els nous dubtes que ens estan sorgint, podríem estudiar l'aparell circulatori, el respiratori, la selecció dels aliments... I no només dels peixos, ja que aquests dubtes són fàcils de relacionar amb qualsevol ésser viu.
- Què mengen?

Per comprovar si la nostra idea era certa, hem anat a buscar l'aliment que els hi portem donant tot aquest temps i que ens van donar a la botiga quan els vam comprar. Creiem que està format d'algues i algun animal.
Al llegir l'etiqueta ens hem adonat que porta moltes més coses com per exemple: peixos i subproductes de peix, cereals, llevadura, extractes de proteïnes vegetals, mol·luscs i crustacis, olis i garses, algues, sucres i substàncies minerals.
Ens ha sorprès descobrir que l'aliment que els hi donàvem era tant variat i que els peixos necessitaven tot això per tenir una bona alimentació. Sabem que aquests només necessiten alimentar-se un cop al dia un grapat d'aquesta barreja i que si algun dia no mengen no passa res però que és molt important no sobrealimentar-los amb més menjar del que els cal, ja que això els podria provocar la mort.
No hay comentarios:
Publicar un comentario